דף הבית | צור קשר | מפת האתר
  מרכז מידע
חקיקה עדכנית
מידע על תוכניות ביטוח
ביטוח מנהלים
מידע על קרנות פנסיה
קרן פנסיה
מידע על שוק ההון
מחשבונים מועילים
ניוזלטר
עדכון מקצועי
עדכון תשואות

חקיקה עדכנית

תיקון 3   - עולם חדש

בתאריך 23.1.2008 אישרה הכנסת  תיקון לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), הידוע בכינויו תיקון מס' 3 לחוק. תחילת התיקון מיום 1.1.2008 "העולם החדש". במהותו, מאחד תיקון 3 לחוק קופות הגמל את כל מסלולי החיסכון הפנסיונים השונים (הון/ קצבה) למסלול קצבתי, תוך שהוא דוחה את מועד קבלת ההחלטה בדבר אופן מימוש החיסכון הצבור- בדרך של פנסיה חודשית או סכום חד פעמי- לגיל הפרישה (וכל זאת בניגוד למצב שהיה קיים עד 1.1.2008 "עולם ישן", על פיו נדרש המבוטח להחליט בשלב ההפקדה, על אופן קבלת הכספים בשלב המשיכה).  
עם כניסתו לתוקף של תיקון 3 לחוק קופות הגמל, נסתם הגולל על קופת גמל הונית ועל קופת גמל לקצבה. תחתיהן, נוסדו עתה שני סוגים של קופות גמל לקצבה בלבד, האחת משלמת, והאחרת שאינה משלמת.

פנסיית חובה

בתאריך 1.1.2008 חתם שר התמ "ת על צו הרחבה להסכם הקיבוצי הכללי (מסגרת) לביטוח פנסיוני מקיף במשק בין
לשכת התאום של הארגונים הכלכלים וההסתדרות הכללית .
מדובר בהסכם רב חשיבות שיחיל על כמיליון עובדים הסדר פנסיוני .
ההסכם יחול רק על אותם עובדים שאין להם הסדר פנסיוני מיטיב מכוח הסכם קיבוצי כללי (ענפי ),הסכם קיבוצי
מיוחד ,הסכם אישי או צו הרחבה או פנסיה תקציבית .
כלומר :עובד שחל עליו הסדר פנסיוני מיטיב לא יינזק וההסדר הקיים ימשיך לחול עליו במתכונת הקיימת . זכויותיו לא
יגרעו .

תקנות הניוד

תקנות הניוד מהוות נדבך נוסף בשכלול שוק הפנסיה בישראל והן תאפשרנה לצרכנים לעבור בין מוצרי הפנסיה השונים תוך הגברת התחרות והתייעלות השוק כולו . הניוד יתאפשר החל מ- 01.10.2008 . אולם, לגבי העברת כספים מפוליסת ביטוח וקליטת כספים לפוליסת ביטוח – הניוד יתאפשר מ- 01/01/2009.

 מיסוי

תקרות עדכניות לשנת 2008

טופס 161 – הנחיות לחישוב המס ע"י המעביד

שינויים במערך הניכויים לשנת המס 2008 

הטבות המס עפ"י סעיפים 45 א' ו- 47 לפקודה

החלת סע' 14 על מרכיב הפיצויים ע"פ צו הרחבה לפנסיה חובה

הלבנת הון

החוק לאיסור הלבנת הון, שנכנס לתוקף בפברואר 2002, נועד למנוע "הלבנת" כספים שמקורם במעשי פשיעה על ידי הכנסתם למערכת הפיננסית החוקית. החוק מחייב את הגופים הפיננסיים, בראשם הבנקים, לדווח על פעולות חריגות שמבצעים לקוחותיהם, ומחייב את הלקוחות בדיווח על פעילותם.
הרשות לאיסור הלבנת הון מנהלת מאגר מידע שאליו מוזרמים הדיווחים מהגופים הפיננסיים (בנקים, קופות גמל, סוכני ביטוח, בנק הדואר, מנהלי תיקים, וחלפני כספים), והיא מרכזת ומנתחת את המידע לצורך איתור עבירות הלבנת הון. הרשות רשאית למסור למשטרה ולשב"כ מידע המצביע להערכתה על חשד לביצוע עבירות הלבנת הון.
בהתאם לחוק, דינו של מי שעובר עבירת הלבנת הון הוא עד 10 שנות מאסר, או קנס של 4 מיליון שקל
צו איסור הלבנת הון בביטוח
צו איסור הלבנת הון בשוק ההון

דיני עבודה

 מתי משולמים פיצויי פיטורין ?

הפיצויים הנפסקים הם שווי ערך למשכורת חודש עבור כל שנת עבודה של המפוטר.
פיטורין לאחר 11 חודש לפי סעיף 3 לחוק פיצויי פיטורים, פיטורין סמוך לפני סיום שנת עבודה ראשונה, יראו אותם – אם לא הוכח היפוכו של דבר – כאילו נעשו מתוך כוונה להתחמק מתשלום פיצויי פיטורין. נקודת המוצא של בית הדין בנסיבות אלו, היא המעביד מבקש להתחמק ממיצוי זכויותיו של העובד

אי חידוש חוזה עבודה

זהו סע' 9 לחוק פיצויי פיטורין.
א) היה עובד מועבד על פי חוזה לתקופה קצובה והגיעה התקופה לקצה, רואים אותו לענין חוק זה כאילו פוטר, זולת אם הציע לו
    המעביד לחדש את החוזה; סירב העובד לחדש את החוזה - רואים אותו, לענין חוק זה, כאילו התפטר.
(ב) הצעת המעביד לחדש את החוזה כאמור בסעיף קטן (א) צריך שתימסר לעובד לפחות שלושה חדשים לפני תום תקופת החוזה.

חוק גיל פרישה

בהתאם לחוק גיל פרישה, התשס"ד 2004 הועלה גיל הפרישה לגיל 67 לגבר ולגיל 64 לאישה . ההעלאה מדורגת, בכל שנה יועלה גיל הפרישה של גבר ואישה ב- 4 חודשים עד לגיל 67 בגבר ו-64 באשה.

 

 
 
חזרה למעלה
 

קרן פנסיה | ניתוח פנסיוני | ביטוח מנהלים

 
קידום אתרים - קידום אתרים

בניית אתרים - לייבסיטי